La realitat augmentada i el món virtual

Podràs informar-te i conèixer les novetats d'aquesta tecnologia.

Aurasma

Utilitzar aquest programa online és fàcil i t'ensenyarem a fer-lo anar.

Ulleres virtuals

Compararem els millors productes del mercat i t'ajudarem a escollir el teu

Impressiona a la gent

Et proposarem idees perquè utilitzis la realitat augmenada en el teu dia a dia

Utilitza-la

Podràs fer ús de la realitat augmentada en el teu dispositiu mòbil

lunes, 31 de marzo de 2014

IVAN EDWARD SUTHERLAND

http://es.wikipedia.org/wiki/Ivan_Sutherland
Ivan Edward Sutherland va néixer al 1938 i és programador, professor, informàtic i pioner d'Internet, entre altres coses. Va introduir conceptes com ara el modelatge tridimensional de l'ordinador, simulacions visuals, disseny automatitzat (CAD) i realitat virtual.

HIROKAZU KATO










http://www.hitl.washington.edu/artoolkit/Hirokazu Kato va néixer al 1930 i va desenvolupar l'ARToolKit. L'ARToolKit és una biblioteca de programari per a la creació de la Realitat Augmentada (AR) aplicacions. Es tracta d'aplicacions que impliquen la superposició de les imatges virtuals en el món real.

STEVE WOOLGAR

Steve Woolgar va néixer al 1950. És Un Sociòleg de la Ciència Britànic que ha establert quatre regles de la virtualitat:

  •      La forma en què els mitjans de comunicació i la tecnologia afecten les persones depèn de la seva no-TIC (tecnologia de la informació i la comunicació) de fons que pot incloure el sexe, edat, condició social, ingressos, entre d'altres relacionats.
  •      Els riscos i temors pel que fa als nous mitjans i la tecnologia estan distribuïdes de manera desigual socialment.
  •      Els avenços en els mitjans de comunicació i tecnologia de suplement en lloc de substituir les activitats existents a la realitat.
  •      Nous mitjans de comunicació i la tecnologia tendeix a crear nous tipus de localisme en lloc de promoure la globalització.
http://es.wikipedia.org/wiki/Steve_Woolgar

PAUL MILGRAM

Paul Milgram ha introduit el concepte del continu realitat-virtualitat en el que es barrejen el món real i el virtual; ho va anomenar realitat mixta.

 https://www.mie.utoronto.ca/faculty/profile.php?id=35

miércoles, 26 de marzo de 2014

Ronald Azuma

Ronald Azuma és un del pioners i innovadors de la realitat augmentada. Ha estat un dels directors de recerca en aquest àmbit. Actualment està treballant en el desenvolupament de noves experiències en les aplicacions mòbils.

Ronald Azuma va publicar una de les primeres definicions de la "RA", que havia de cumplir amb els següents paràmetres:
- Combinació d'elemento virtuals i reals.
- Interactivitat en temps real.
- Informació emmagatzemada en 3D.

lunes, 24 de marzo de 2014

Informem-nos

La web arreu del món ha patit molts canvis, i ara estem navegant gràcies a la web coneguda com a 3.0, ja que amb versions antigues, no podem utilitzar bases de dades tant grans com Youtube. Així com Amazon o pàgines de música actualitzen els seus sistemes per tal que tot vagi més ràpid i confortable. El que tractem amb aquestes noves tecnologies és crear dispositius automàtics, que no ocupin volum i que ens permetin navegar amb més facilitat i comoditat.

El que fa la gent que investiga en la realitat augmentada és manipular informació, com presentar-la, i més superficialment com ho veu la gent. Es dediquen a mostrar informació. Tot ho troben a partir d'un gran treball de recerca ja que estem inundats de sobre informació. Cal classificar-la. Així, cal posar més atenció a la informació que ens interessa i poder trobar el que busquem. Podem filtrar informació, per tal de pulir-la i sintetitzar, o més bé, focalitzar el tema que es vol. Es creu que vivim en una web sinàptica, plena de connexions per tal d'arribar a la informació que volem.

Els consumidors actuals són exigents, i  per això utilitzem aparells que ens permeten provocar a aquells consumidors i així s'interessen més. Això també s'aconsegueix a partir de connectors a enllaços (sinapsis) interessants.

REALITAT AUGMENTADA
Es diferencia del món virtual a que el món virtual no és gens real, no té a veure amb la realitat, és edició virtual. En canvi, la realitat augmentada et presenta informació personalitzada de cada objecte REAL que es troba en el seu món. Rep informació respecte a el que viu. El que s'aconsegueix amb aquests aparells és fer realitat augmentada (tecnologia que maneja informació, la millora, la amplia i fa que hagem comprès unes idees). S'aconsegueix captar atenció i fer-la més interessant.

Tot això funciona mitjançant codis QR, que es poden crear a:


Així, al enfocar a aquests, QR codes, fem de pont de la realitat física a la realitat augmentada (també es poden utilitzar altres ponts). Aquests codis, són informació, tal com els codis de barres. Al escanejar el codi amb un programa adient, el dispositiu detecta la realitat ja programada que ens presenta a l'instant.
Com a codificadors (com el QR), també podem utilitzar imatges nostre, tretes d'internet, o qualsevol tipus de píxel. Normalment la informació que va al codi ha de ser rellevant, tal com un vídeo o d'altres.

També s'utilitza la realitat augmentada per a l'educació escolar. El més important és que aquestes tecnologies ens estimulen a tenir una visió oberta. Podria estar bé enfocar amb un dispositiu a una imatge sobre el mud de Berlín i que sobtadament, t'aparegui la seva història, oi? Doncs és senzill fer-ho, Tal com per a fer-ho per a explicar quelcom de biologia, fer treballs i d'altres.

Tractem connexions d'informació i vivim en un món obert a moltes oportunitats.

             

lunes, 17 de marzo de 2014

MetaPro

Ja fa temps es va començar a investigar amb les conegudes Google Glasses, dispositiu basat en la realitat augmentada mitjançant sensors de veu i d'altres. Aquestes ulleres han causat un gran remor per a la població, i és per això que s'ha avançat molt en aquest àmbit fins a arribar a les actuals "MetaPro glasses".

Aquestes ulleres tenen una pantalla quinze vegades més gran que les Google Glasses, que aporta una gran sensibilitat a la visió. A més, aquestes ulleres presenten una opció de vista 3D de calitat com a pel·lícules. L'objectiu d'aquestes ulleres és poder transmetre idees a través de la veu, sense cap tecla. Així és com s'han creat aquestes ulleres que ja es poden demanar en mercats online per un valor de 3.000 dolars i sortiran a la venta al septembre d'aquest any.


Què és?

La realitat augmentada és una tecnologia que tracta sobre la combinació del món real amb el món virtual (objectes gràfics i continguts multimèdia) en un mateix temps.
L'objectiu d'aquesta tecnologia és augmentar la informació que ens aporten els objectes del món real incorporant informació i altres objectes multimèdia.
Aquesta tècnica no pretén substituir la realitat física, sinó que afegeix objectes virtuals que es sobreposen al món real.



lunes, 10 de marzo de 2014

Benvinguts

Benvinguts,
En aquest blog podeu trobar informació i articles interessants sobre la realitat augmentada. Us ensenyarem que és la realitat augmentada i la seva història. També us mostrarem com utilitzar l'Aurasma, programa online per a la realització de realitat augmentada. Seguidament, crearem els nostres propis "Aurasmes" de mostra i respondrem qualsevol dubte respecte a aquest tema. Aquest blog pretén difondre aquesta nova tecnologia poc coneguda i molt útil. Us mostrarem el que es pot arribar a fer amb "la tecnologia del futur" i intentarem donar idees de treball sobre aquest àmbit.